top of page

Hoe kan je er zelf voor zorgen dat je partner er niet achter komt dat je informatie op zoekt over bijvoorbeeld hulp bij huiselijk geweld. Welke instellingen en handelingen moet je hiervoor verrichten op je computer of telefoon. Hieronder lees je de mogelijkheden voor het wissen van je geschiedenis of hoe je anoniem kan surfen in een privémodus.

Geschiedenis wissen

Alleen naar een andere pagina gaan, zorgt er niet voor dat niemand kan zien dat je onze website hebt bekeken. Wil je absoluut geen sporen achterlaten? Wis dan de map geschiedenis van je internetbrowser. In de map geschiedenis bewaart de browser de links naar webpagina’s die de afgelopen tijd zijn bezocht. Iemand kan dus in deze geschiedenis zien welke sites jij hebt bekeken en wanneer.

Geschiedenis wissen in Internet Explorer

Ga via menu Extra naar Internet-opties. Op tabblad Algemeen klik je op de knop Geschiedenis wissen onder Geschiedenis. Daar stel je ook de gewenste bewaartijd van de geschiedenis in. Of ga via menu Extra naar Beveiliging en kies Browsegeschiedenis verwijderen.

 

Geschiedenis wissen in Firefox

Ga via menu Extra naar Recente geschiedenis wissen. Verwijder daar de Geschiedenis (Buffer). Of ga via menu Geschiedenis naar Recente geschiedenis wissen.

 

Geschiedenis wissen in Chrome

Ga via menu Instellingen naar ‘Alle Browsegegevens wissen’.

 

Geschiedenis wissen in iOS

Ga via ‘Instellingen’ naar Safari. Dan klik je op de knop ‘Wis geschiedenis en websitedata’.

 

Geschiedenis wissen in Android

Ga via ‘Instellingen’ naar Privacy. Dan klik je op de knop ‘Persoonlijke gegevens verwijderen’.

Anoniem surfen in privémodus

De volgende keer dat je een website bezoekt waarbij je zo min mogelijk sporen op je computer wil achterlaten, kun je de privémodus inschakelen. Als de privémodus is ingeschakeld, onthoudt de browser jouw bezoek niet en hoef je dus ook niet achteraf de geschiedenis te wissen.

 

Privémodus in Internet Explorer

Ga via Extra naar Beveiliging en klik op Inprivate browsen

 

Privémodus in Fire Fox

Ga naar ‘Bestand’ en klik op ‘Nieuw privévenster’

 

Privémodus in Chrome

Ga naar ‘Archief’ en klik op ‘Nieuw incognitovenster’

 

Privémodus in iOS

Open een nieuw scherm en klik op ‘Privé’.

Privémodus in Android

Ga naar ‘Menu’ en klik op ‘Incognitomodus’

Veilig op het internet surfen

bottom of page