Over ons
We zijn een bedrijf wat zich landelijk breed bezig houdt met het item huiselijk geweld. We richten ons voornamelijk op veroorzakers van huiselijk geweld. Want als je huiselijk geweld wil stoppen dan kan je "volgens ons inzien" het beste zo snel mogelijk starten met hulp bieden aan de veroorzaker van het huiselijk geweld. En laten we maar gelijk afstappen van het beeld dat het altijd een man is, veroorzakers kunnen zowel man als vrouw zijn. Daarom zijn onze werkzaamheden voornamelijk richten op, en kijken we vanuit het perspectief van een veroorzaker van huiselijk geweld.​
​
​
Historie
Vanaf maart 2016 is Agressie, en daarna? als lotgenotengroep gestart in Eindhoven. De reden hiervan was dat er in Nederland geen nazorg was waar betrokkenen van huiselijk geweld na een behandeling en/of strafmaatregel. Na deze behandeling en/of strafmaatregel konden betrokkenen van huiselijk geweld nergens meer terecht voor ondersteuning en begeleiding als ze dat nodig hadden. Alle betrokkenen van huiselijk geweld waren toen al welkom. We waren uniek in wat we deden, iets wat nog geen enkele organisatie, hulpverlening of instelling deed. We werkte toen al vanuit pleger perspectief. Door alle werkzaamheden is er besloten om vanaf 1 juli 2017 Agressie, en daarna? in te schrijven bij de kamer van Koophandel en de belastingdienst. Door deze verandering konden we onze werkzaamheden nog beter gaan uitvoeren.
​
Inmiddels bestaat Agressie, en daarna? al meer dan 5 jaar en werken we hard om nieuwe ontwikkelingen meer vorm te geven.
Eén van de belangrijkste ontwikkelingen momenteel is om landelijk meer supportgroepen te organiseren voor veroorzakers van huiselijk geweld. Het blijkt uit de praktijk, en vanuit onderzoek dat deze groepen helpen. Je kan je eigen batterij weer even opladen, of je agressie veilig laten afvloeien. Dit is een manier om de cirkel van geweld te doorbreken.
Momenteel doen we Mannen Supportgroep Vlaardingen, Supportgroep digitaal voor zowel mannen en vrouwen, en ondersteunen we een Supportgroep in het land met onze jaren lange opgedane kennis en ervaringen.
Er zijn al organisaties die ons vragen of we kunnen helpen bij de eerste opvang in verband met wachtlijsten. Natuurlijk werken we hier graag aan mee want Agressie laat zich niet in de ijskast zetten en we zijn van mening dat er zo kort mogelijk na een incident al hulp aangeboden dient te worden.
​
Meest voorkomende werkzaamheden vanuit pleger perspectief:
- Landelijk begeleiden en ondersteunen van veroorzakers van huiselijk geweld.
- Opzetten en begeleiden van peer supportgroepen, zowel op locatie(s) als digitaal.
- Geven van workshops, voorlichting, presentaties bij/voor organisaties.
- Meelezen en praten over beleidszaken, zowel landelijk als regionaal.
- Mee-, ontwikkelen van nieuwe producten.
- Ondersteuning bij onderzoeken.
- Huiselijk geweld bespreekbaar maken op radio, tv, in bladen, kranten, podcasten.
- Opleiden van nieuwe ervaringsdeskundigen met pleger ervaring.
​
​
De laatste ontwikkelingen:
In 2023 gaan we starten met Agressie, en daarna? Vertrouwenspersoon Bedrijven en organisaties kunnen onze vertrouwenspersoon inhuren als ze wettelijk verplicht zijn om een vertrouwenspersoon te hebben. De werkzaamheden van een vertrouwenspersoon hebben betrekking op ongewenste omgangsvormen en integriteit kwesties binnen een bedrijf of organisatie.
René Haring is hiervoor gecertificeerd en geregistreerd bij de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen (LVV).
​
​
Bijgewerkt: mei 2023